5 причин чому жінки обирають пологи за кордоном

20.07.2011, Ірена Карпа

Причина перша: естетична

Пологи закордоном – це додаткова можливість подорожувати і бачити нове: я от на останніх термінах гуляю найкращими європейськими галереями, всотуючи в себе Дюрера, Рембрандта, Караваджо, Да Вінчі, Ель Греко... Ну і гори, і океан. Гадаю, так і мені, і бебі ліпше, ніж якби ми сиділи в душному місті на чемоданах зі шмотками "в роддом".

Причина друга: хамство у лікарнях

Вагітна жінка вразлива, тому її потрібно оберігати. За кордоном (якщо це не екс 15 республік колишнього Союзу) у вас практично немає шансів зіткнутися під час родів зі смердючими рештками Совка: бо навіть якщо у вас адекватні лікарі-акушери (все заплачено), все одно знайдеться нянічка-санітарка-прибиральниця, що нахамить вам фірмово, "по-нашому".

Причина третя: корупційна

Мабуть, рівень нашої медицини відомий усім. За кордоном я плачу по-білому, не переживаючи про те, що мене поріжуть чи про те, що про мене забудуть, бо мій хабар був замалий чи пішов не в ті руки.

Причина четверта: далекоглядна

Якщо ви народите, приміром, у США, у вашої дитини буде тамтешнє громадянство, а значить, більше шансів робити свій вибір у житті. При чому я всіма руками ЗА, щоби наша країна стала до її повноліття такою, на чию користь можна було би зробити вибір...

Причина п‘ята: байдужість навіть у лікарні

Мабуть, кожна жінка, яка була вагітною або має дітей, стикалася з байдужістю людей у чергах, у транспорті, навіть у лікарні. Хоча б тому, варто народжувати закордоном.
Наше суспільство – найменш чайлд-френдлі з усіх, які я бачила. Вагітних рідко пропускають у чергах і поступаються місцем, на дітей, що плачуть у громадських місцях, дивляться з неприкритим роздратуванням.
Навіщо вам таке?

Жінка перед пологами і відразу ж після них – істота відкрита Космосу, а значить, вразлива. Її треба берегти, заспокоювати, любити. А в нас у людей із цим складно. Не доросла цивілізація.

Того моя порада – хоча би тимчасово пожити там, де людину цінують за те, що вона людина. А потім повертатися й намагатись заразити всіх довкола гуманізмом...

Відповіді на питання «Чому варто народжувати не в Україні», ексклюзивно для lady.tochka.net, та для Вас, мої читачі ))

Записи

Профіль

Отримувати записи на email?