Кора та снайпер Пелагея

15.05.2011, Ірена Карпа

Кора та снайпер Палагея

 

Оля Войчук, фотограф і журналістка та колектив Нового Каналу, придумала такий от проект - зустріч часів. Дуже цікавий, як на мене. Бо малявки (Кора, здається, з усіх наймолодша) , в котрих усе життя ще тільки починається, і старенькі люди з багатою історією лишаються сам-на сам.

І тут вступають в гру фактури, емоції, характери...
Все це приурочувалося до 9 травня, але могло бути зняте й в будь-який іний день, бо, як на мене, ідея виходить за рамки дат і подій історії.

Насправді, ми жахливо запізнилися, що неминуче трапляється з тобою, коли намагаєшся спакувати дитину і собаку - головне, не переплутати, де чиї намордники, а де памперси, термоси, кашки, пляшечки, дозатори, водичка, чайок, серветочки.... аааааааааааа! (Це в мене крик усвідомлення того, що в машині скоро намалюється додатковий пасажир зі своїм приданим, я зараз на 9-му місяці..) Але ветерани - дай їм Боже здоровля - таки дочекалися нашу фото-модель.

Корі дісталася (чи то Кора дісталася?), як на мене, найцікавіша персона - бабуся-снайпер. Скільки вона відправила спати ворогів із гвинтівками, знає тільки історія, але особливі ордени дісталися пані Пелагеї за снайперів-фінів. Видно, всупереч стереотипам про гарячих фінських парнєй, суомські стрільці, як і суомські гонщики, таки попереду всіх.

Кору зацікавили, щоправда, не так снайперські медалі, як яскраве намисто на шиї в бабусі. Видно, особливо апетитно виглядало. Навернути їдла дитинка любить - що, після певного часу тримання її на руках дуже добре відчула бойова бабця. Правда, їй не звикати - чотири правнуки вже встигли на ній погарцювати своє.

В результаті вийшов отакий от знімок (ви його бачите).
І якщо моя бебі навчиться в майбутньому круто стріляти, ми будемо знати, чиїм флюїдам дякувати... А навичок, знаєте, як в тому прибалтійському анекдоті, такий, шо "прікадіцца"...

Записи

Профіль

Отримувати записи на email?